BSH lancar pembukaan Honda BigWing pertama di Malaysia

oleh Afandi Che Muhamad|
Pengedar rasmi motosikal jenama Honda di Malaysia, Boon Siew Honda (BSH) hari ini secara rasminya telah melancarkan pembukaan pusat sehenti jualan dan servis pertama untuk motosikal berkuasa tinggi keluarannya di Ee Tiong Motorsports Sdn. Bhd., Setapak, Kuala Lumpur.

Dikenali sebagai Honda BigWing, pusat baharu tersebut dibina di atas kawasan berkeluasan 514 meter persegi bagi memenuhi kehendak pengguna motosikal 250cc dan ke atas.

Pemilihan lokasi tersebut dianggap bijak susulan terletak strategik di tengah-tengah ibu kota.

Pengarah Urusan merangkap Ketua Pegawai Eksekutif BSH, Nobuhide Nagata berkata, Honda BigWing direka dengan konsep binaan terkini merangkumi ruang istirehat yang luas supaya pelanggan mereka selesa dan menikmati pengalaman perkhidmatan terbaik ketika menghantar motosikal ke pusat berkenaan nanti.

"Kami sentiasa memfokuskan penyediaan pengalaman terbaik buat pelanggan, pembukaan pusat ini menjadi bukti kesungguhan BSH.

"Tidak terhenti di Kuala Lumpur, BSH akan membuka tiga lagi cawangan Honda BigWing di Pulau Pinang, Selangor dan Johor," katanya.

Menurut Nobuhide, pihaknya menawarkan kad keahlian Honda BigWing percuma bagi pelanggan mereka.

Jelasnya, pengguna berpeluang menikmati diskaun minimum sebanyak 10 peratus bagi setiap pembelian alat ganti dan aksesori Honda, khidmat nasihat percuma beserta pakej insurans khas menerusi kad tersebut.

Tambah Nobuhide, pelancaran pusat berkenaan membuka ruang bagi pihaknya meletakkan unjuran jualan sebanyak 30 peratus atau lebih 1,600 unit bagi segmen motosikal berkuasa tinggi tahun hadapan.

Selain Nobuhide, turut dilihat hadir pada majlis pelancaran berkenaan ialah Presiden Persatuan Pengedar Motosikal dan Skuter Malaysia (MMSDA), Wee Hong.

Terdahulu, pembukaan Honda BigWing pertama di Malaysia itu turut menyaksikan debut motosikal baharu termasuk Honda X ADV, Honda CRF1000L dan CB1000R.

BSH menjangkakan bakal memasarkan ketiga-tiga motosikal tersebut di pasaran tempatan menjelang suku tahun kedua (Jun depan).

Maklumat lanjut mengenai Honda BigWing boleh didapati dengan menghubungi talian 03-4023 6192 atau layari laman Facebook  Ee Tiong Motorsports Sdn. Bhd. di www.facebook.com/pg/hondabigwingsetapak/

(Gambar: Seorang peragawati memberikan pose istimewa di atas pelana Honda X-ADV yang bakal dipasarkan bersama Honda CRF1000L dan CB1000R Jun depan) 

Add new comment

Berita Berkenaan

Pelancaran
Dalam usaha untuk merancakkan lagi pasaran dunia dua roda Malaysia, Boon Siew Honda membawakan dua…
Berita Global
Boleh dikatakan para penunggang motosikal di Malaysia tidak mempunyai banyak pilihan terutama dalam…
Berita Global
Skuter adventure Honda, X-ADV kini mengalami proses panggil semula (recall) di US. Kempen itu…