Berita Global

Victory Motorcycles ditutup!

on

Polaris Industries Inc semalam telah mengumumkan bahawa berkuat kuasa serta merta mereka akan menamatkan jenama Victory Motorcycles dan operasi berkaitan. Polaris akan terus membantu peniaga melupuskan inventori sedia ada di samping terus membekalkan alatganti untuk tempoh 10 tahun, dan juga terus menyediakan perkhidmatan dan perlindungan jaminan kepada peniaga dan pemilik Victory.

“Ini adalah satu keputusan yang amat sukar bagi saya, pasukan saya dan Lembaga Pengarah¬† Polaris,” kata Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Polaris Industries, Scott Wine “Sejak 18 tahun yang lalu, kami telah melabur bukan sahaja sumber, tetapi hati dan jiwa, bagi membangunkan jenama Victory Motorcycles dan kami sangat berbangga dengan apa yang pasukan kami telah lakukan. Sejak penubuhannya, pasukan kami telah mereka dan mengeluarkan hampir 60 model Victory yang telah diberi penghormatan dengan 25 anugerah utama dalam industri. Pengalaman, pengetahuan, infrastruktur dan keupayaan yang telah kami bina dalam 18 tahun itu¬† memberikan kita keyakinan untuk memperoleh dan membangunkan jenama Indian Motorcycle, jadi saya ingin merakamkan ucapan terima kasih kepada semua orang yang terlibat dengan Victory Motorcyclesl dan menghargai sumbangan anda. ”

Beberapa faktor mempengaruhi pengumuman semalam. Victory bergelut untuk mewujudkan bahagian pasaran yang diperlukan untuk berjaya dan menguntungkan. Tekanan persaingan dalam pasaran motosikal yang mencabar telah mewujudkan keadaan tidak menentu sekarang untuk jenama tersebut.
“Keputusan ini akan meningkatkan keupayaan keuntungan bagi Polaris dan perniagaan motosikal global kami, dan akan meningkatkan pendirian daya saing kami dalam industri,” kata Scott. “Tumpuan kami adalah kepada pertumbuhan yang menguntungkan dan inovatif di persekitaran sumber yang terhad, langkah ini akan membolehkan kita untuk mengoptimumkan dan menyelaraskan sumber-sumber kami di belakang Kedua-dua produk premium berprestasi tinggi kami ialah jenama motosikal Indian dan jenama Slingshot kami. Akhirnya keputusan ini akan mendorong inovasi produk industri yang merupakan teras kepada strategi kami sambil memupuk pertumbuhan jangka panjang dan nilai pemegang saham agar terus meningkat. ”

sumber bacaan: Nasdaq.com

Recommended for you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *