Suspek lawan arus di SUKE serah diri - Polis

oleh Mohamad Hanif|
Penunggang motosikal yang melawan arus di jejambat Lebuhraya Sungai Besi-Ulu Kelang sehingga menyebabkan kemalangan maut telah tampil menyerah diri di Balai Polis Kajang, semalam (Jumaat), menurut laporan Astro Awani.
AION MREC Banner Campaign May 2024

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Mohd Azam Ismail, berkata suspek merupakan peniaga makanan berusia 41 tahun dan menetap di Kajang.

Menurutnya, suspek dikatakan dalam perjalanan dari Ampang untuk pulang ke Kajang, namun membuat keputusan untuk memasuki jejambat Lebuhraya SUKE dengan melawan arus setelah mendapati beliau sesat jalan.

Dalam kejadian yang berlaku beberapa hari lepas, motosikal yang ditunggang suspek bergeser dengan motosikal mangsa, menyebabkan suspek juga terjauh dari motosikalnya.

"Suspek hanya mengetahui kes berlaku setelah menonton berita di televisyen dan hebahan di media sosial," katanya dalam kenyataan yang dikeluarkan pada Sabtu.

Selain itu, suspek turut membuat laporan polis berhubung kemalangan tersebut.

Tiada sebarang tangkapan dibuat memandangkan keadaan suspek yang mengalami cedera patah di bahagian bahu kanan, patah jari kelingking, luka di bahu kiri dan kaki kanan.

Namun, pihak polis telah merampas sebuah motosikal jenis Yamaha serta beberapa barangan kes lain.

Sumber: Astro Awani

Berita Berkenaan

Berita Domestik
Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Helmi Aris, berkata kemalangan hanya…
Berita Domestik
Ketua Polis Daerah Jasin, Deputi Superintenden Ahmad Jamil Radzi berkata, siasatan awal mendapati…
Berita Global
Segmen tradisional atau lebih tepat lagi motosikal berenjin pembakaran dalaman di Vietnam kini…