World Ducati Week 2024: Perhimpunan Global Ducati edisi ke-12

oleh Firdaus Razani|
World Ducati Week 2024 (WDW), merupakan antara salah satu acara terbesar bagi setiap peminat dua roda dari seluruh dunia yang berkumpul di bawah satu jenama dari Borgo Panigale iaitu Ducati.

Acara WDW itu telah memasuki edisi ke-12 pada tahun ini dan akan mengambil tempat di Litar Antarabangsa Misano “Marco Simoncelli” dan seluruh Adriatic Riviera dari 26 hingga 28 Julai 2024.

 

ducati

 

Ia merupakan satu acara yang menggabungkan peminat motosikal dengan pengalaman, tayangan perdana produk baharu, detik-detik keseronokan, perarakan motosikal, sesi bertemu dan sapa dengan penunggang dan banyak lagi inisiatif.

Perhimpunan hebat yang dianjurkan oleh Ducati semakin berkembang dan bertambah baik edisi demi edisi dan kerja telah pun dimulakan di Borgo Panigale dengan matlamat untuk menjadikan Minggu Ducati Dunia 2024 sebagai WDW terbaik yang pernah ada.

 

ducati

 

Pelbagai acara hiburan dalam kedua-dua program di ruang besar yang dikhaskan untuk seluruh jenama Ducati Corse, daripada sekumpulan pelumba peringkat tertinggi dalam MotoGP dan WorldSBK.

Walaupun program tersebut masih dirangka, satu aktiviti yang bakal menjadi tumpuan untuk acara terbesar Ducati itu, iaitu “Race of Champions”.

Pada aktiviti itu, pelumba-pelumba Ducati akan turun ke trek di Misano untuk bersaing dalam perlumbaan yang tidak dapat dilupakan dan paling menarik.

Ia adalah peluang unik untuk melihat para pelumba beraksi secara dekat dan membiarkan diri mereka terbawa-bawa oleh adrenalin dalam perlumbaan bertaraf dunia.

 

ducati

 

Tiket untuk menyertai WDW 2024 boleh dibeli di laman web Ducati dan boleh didapati dalam formula Biker Pass (peserta dengan motosikal) dan Pas Pelawat (penumpang atau peserta berjalan kaki) dengan sah untuk satu atau ketiga-tiga hari acara.

Kedua-dua Pas memberi akses kepada semua kawasan awam, dengan kemungkinan mengambil bahagian dalam banyak aktiviti secara percuma.

Pas 3 Hari juga menawarkan beberapa peluang aktiviti, termasuk kemungkinan menunggang di trek dengan motosikal anda sendiri, tunggangan uji model Ducati dan Pengalaman Menunggang.

 

ducati

 

Tambahan pula, semua pemegang tiket WDW akan dapat melawat kilang dan Muzium Ducati di Borgo Panigale dengan tiket yang lebih murah.

Kemasukan ke acara ini adalah percuma untuk kanak-kanak bawah umur yang ditemani sehingga umur 18 tahun, untuk semua peserta yang datang dari Asia, Afrika, Amerika dan Oceania, dan orang kurang upaya.

Untuk maklumat lanjut mengenai harga dan cara membeli tiket, boleh melawati bahagian khusus di laman web rasmi Ducati.com

Berita Berkenaan

Berita Domestik
Acara We Ride As One tahun 2024 menyaksikan sejumlah 18,000 pemilik Ducati berhimpun secara global…
Berita Domestik
Seramai 720 orang pemilik Ducati dari enam negara Asia Pasifik termasuk China, Vietnam, Brunei,…
Berita Global
  Panigale ini model penghormatan terbaharu selepas Panigale V4 25° Anniversario 916 dan dibawa…