Polis cari pemandu Ford Ranger parkir kereta tepi jalan halang laluan

oleh Penyumbang Rencana|
gambar dari video tular
Polis sedang mengesan pemandu kenderaan pacuan empat roda jenis Ford Ranger yang sengaja meletakkan kenderaan di lorong kiri Jalan Persiaran Tropicana, Petaling Jaya tanpa menghiraukan pengguna jalan raya lain.

Menurut Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, ACP Shahrulnizam Ja'afar, pihaknya mengesan kejadian itu tular di media sosial jam 6 petang, pada Jumaat.
AION MREC Banner Campaign May 2024

"Siasatan awal mendapati pemandu terbabit dengan sengaja meletakkan kenderaannya di tepi jalan walaupun seorang pengguna jalan raya telah membunyikan hon.

"Polis sedang giat menjalankan usaha mengesan pemandu kenderaan terbabit dengan kejadian itu," katanya dalam satu kenyataan lewat petang Jumaat.

Mengulas lanjut, Shahrulnizam berkata, kes disiasat di bawah Seksyen 48 Akta Pengangkutan Jalan 1987.

"Orang ramai yang mempunyai maklumat diminta menghubungi balai berdekatan atau berhubung terus dengan Pegawai Penyiasat Trafik, Inspektor M Sivam di talian 017-3290749.

"Polis menasihatkan kepada semua pengguna jalan raya supaya tidak melanggar undang-undang jalan raya sehingga menyusahkan dan memudaratkan pengguna jalan raya yang lain," ujarnya.

 

Astro Awani

Berita Berkenaan

Berita Domestik
"Polis dari Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Negeri Sembilan bersama Bahagian Siasatan Jenayah Daerah…
Informasi
Beliau berkata ia melibatkan semua jenis saman yang dikeluarkan di seluruh negara kecuali kesalahan…
Berita Domestik
"Siasatan awal mendapati kemalangan berlaku pada jam 6.40 pagi, sebuah lori yang dipandu oleh…