Pemandu cuba tikam leher sendiri selepas rempuh meja restoran

oleh SALINA JALIL|
Seorang pemandu kereta cuba menikam lehernya menggunakan pemutar skru selepas merempuh seorang pelanggan yang berada di meja makan sebuah restoran di Taman Desa Harmoni, Johor Baharu di sini awal pagi tadi.


Dalam kejadian kira-kira jam 4.30 pagi Ahad, anggota bomba terpaksa memujuk pemandu kereta berkenaan yang berusia 40 tahun agar tidak mencederakan dirinya.

 

Komander Operasi, Pegawai Bomba Kanan II, Sufian Mohd Lis berkata, lapan anggota bersama sebuah jentera daripada Balai Bomba dan Penyelamat ( BBP) Johor Jaya ke lokasi kejadian sebaik menerima panggilan kecemasan pada jam 4.57 pagi.

 

Menurutnya, sebaik tiba di lokasi kejadian, pihaknya mendapati berlaku kemalangan jalan raya melibatkan sebuah kereta jenis Nissan Almera melanggar seorang lelaki berusia 46 tahun yang berada di meja makan sebuah restoran.

 

"Kemalangan itu menyebabkan mangsa cedera patah kaki kanan dan pemandu kereta itu pula mengalami kecederaan ringan telah keluar namun dia kembali ke dalam kereta serta cuba menikam lehernya dengan pemutar skru.

 

"Anggota bomba di lokasi kejadian telah bertindak memujuk pemandu kereta tersebut. Pemandu itu kemudiannya menyerah diri kepada polis," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

 

Sufian berkata, mangsa yang cedera dikenali sebagai Lim Joo Heng dihantar ke hospital bagi menerima rawatan.

 

"Identiti pemandu belum dikenal pasti. Operasi ditamatkan jam 5.23 pagi tadi," katanya.

 

 

 

Sumber: Awani

Add new comment

Careta Ad

Berita Berkenaan

Berita Domestik
  Beliau berkata Kabinet secara prinsipnya bersetuju dengan cadangan Kementerian Pengangkutan (MOT…
Informasi
  Timbalan Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Negeri Sembilan, DSP…
Berita Domestik
  Dalam kejadian sekitar jam 4.10 petang, lelaki berusia 45 tahun yang memandu kereta jenis BMW…