GWM lantik Vudhigorn Suriyachantananont sebagai Naib Presiden Pemasaran ASEAN

oleh Danial Yasin Suhaimi|
Great Wall Motor (GWM) baru-baru ini telah melantik Vudhigorn Suriyachantananont sebagai Naib Presiden Pemasaran baharunya bagi wilayah ASEAN.
KTM aspiRC MREC Banner Campaign October 2023
HONDA CITY MREC Banner Campaign November 2023

Perlantikan Vudhigorn amat penting dalam memupuk pertumbuhan perniagaan GWM dalam pasaran utama seperti Thailand, Malaysia dan merentasi rantau ASEAN.

Beliau akan bertanggungjawab untuk merangka strategi pemasaran yang berkesan dan meningkatkan kesedaran jenama, serta memastikan kejayaan pengenalan produk ke pasaran untuk menyokong pertumbuhan jualan.

Dengan pengetahuan pasarannya yang luas dan pemahaman tentang keperluan pelanggan, Vudhigorn akan memainkan peranan penting dalam mewujudkan kedudukan pemasaran yang kukuh untuk GWM di ASEAN wilayah.

Di pasaran Thailand, model xEV GWM, termasuk SUV hibrid Haval H6, HAVAL Jolion, dan model EV Ora Good Cat serta Ora Good Cat GT telah mencapai pertumbuhan yang luar biasa,

Dimana barisan model itu berjaya mencatat jumlah peningkatan yang mengejutkan sebanyak 214%, bersamaan jualan 11,616 kenderaan pada 2022 berbanding tahun sebelumnya.

GWM merancang untuk memperkenalkan  sekurang-kurangnya tiga model baharu ke pasaran Thailand tahun ini, memenuhi permintaan yang pelbagai dan keutamaan pelanggan Thailand.

Di Malaysia, GWM terus memacu pertumbuhan eksponen untuk EV Ora Good Cat, dimana mereka merancang untuk melancarkan dua model baharu iaitu SUV HAVAL H6 dan trak pikap GWM Cannon dalam masa terdekat.

Sebagai sebahagian daripada kejayaannya yang berterusan, GWM telah meluaskan jangkauannya ke rantau ASEAN, menunjukkan komitmennya untuk mengukuhkan kehadirannya di pasaran ini.

Pada tahun ini, GWM telah melaksanakan model perniagaan 'ONE GWM' untuk operasi antarabangsanya, menekankan kepimpinannya dalam segmen xEV dan meningkatkan reputasi jenama pada skala global.

Strategi komprehensif itu merangkumi pelbagai inisiatif pemasaran, strategi komunikasi yang berkesan, dan penubuhan yang kukuh rangkaian perkongsian global.

 

Berita Berkenaan

Informasi
Tujuannya mudah, GWM mahu membina satu hubungan yang lebih baik antara mereka dengan pelbagai…
Berita Domestik
Pelanggan yang menempah model hatchback elektrik ORA Good Cat dalam warna terpilih bulan ini akan…
Berita Global
Kira-kira tiga tahun yang lalu, syarikat automotif China itu tampil dengan sebuah platform modular…