Casio sambut ulangtahun ke-50 dengan pelancaran jam tangan TRN-50, hanya 4000 unit

oleh Danial Yasin Suhaimi|
Sempena ulangtahun ke-50, Casio Computer Co., Ltd. telah mengeluarkan jam tangan baharu yang menghasilkan semula bayangan Casiotron QW02, jam tangan digital pertama jam dengan fungsi kalendar automatik.
CHERY TIGGO 7 PRO Launch MREC Banner Campaign June 2024

Casio pada asalnya mengeluarkan Casiotron pada tahun 1974, mencipta kejayaan dengan jam tangan digital yang diilhamkan
dengan cerapan bahawa "jam tangan hanya menambah beberapa saat."

Jam tangan itu memanfaatkan sepenuhnya teknologi digital asal yang telah dibangunkan oleh Casio dalam perniagaan kalkulatornya, membawakan konsep sepenuhnya jam tangan automatik.

 

2

 

Casiotron bukan sahaja memaparkan masa tetapi juga bulan yang betul, tarikh, dan hari dalam minggu di mana ia melaraskan secara automatik untuk bulan yang lebih panjang dan lebih pendek dengan fungsi kalendar automatik.

TRN-50 baharu yang diperkenalkan kekal dengan konsep Casiotron iaitu jam tangan automatik sepenuhnya, menampilkan semua kemajuan pembangunan jam tangan Casio selama setengah abad sejak model asalnya.

Semasa mencipta semula reka bentuk Casiotron, jam tangan baharu ini menggabungkan ciri-ciri terkini termasuk pelarasan masa terkawal radio, pengecasan solar dan fungsi Pautan Mudah Alih untuk disambungkan dengan telefon pintar.

 

3

 

Bahagian luar jam tangan asal, termasuk saiznya, dicipta semula dengan teliti dalam reka bentuk yang sesuai mengikut
piawaian kualiti masa kini.

TRN-50 juga menampilkan kepraktisan melalui LCD nematic super-twisted (STN) yang sangat mudah dibaca dan sistem pengecasan Solar Tough.

Selain menerima isyarat penentukuran masa yang dihantar dari enam stesen di seluruh dunia, jam tangan itu dilengkapi dengan fungsi Pautan Mudah Alih untuk disambung dengan telefon pintar melalui Bluetooth® bagi memastikan ketepatan ketepatan masa.

 

4

 

Penglihatan Casiotron asal kekal dalam TRN-50 baharu, kini dengan ciri termasuk pengemaskinian automatik zon waktu/waktu dunia yang berbeza maklumat.

Butiran istimewa yang sesuai dengan jam tangan edisi terhad itu termasuklah reka bentuk belakang dengan sarung asal bersama nombor siri terukir dan pembungkusan khas yang diperbuat daripada bahan kertas untuk melindungi alam sekitar.

Untuk pasaran Malaysia, TRN-50 baharu boleh didapati dengan harga bermula dari RM2,495 dengan hanya 4,000 unit ditawarkan di seluruh dunia.

 

Berita Berkenaan

Gaya Hidup
Chronograph ini menerima tauliah dari Poinçon de Genève dan juga Bureaux Suisses de Contrôle…
Gaya Hidup
Pembeli boleh beli apa jua koleksi jam tangan Luminox yang berada di pasaran dan berpeluang…
Gaya Hidup
Casio Edifice ECB-2200HTR ini membawakan semangat Honda Type R menerusi pemilihan warna, bahan dan…