Angka tempahan Tesla Model Y cecah 10k berita palsu - Tesla Malaysia

oleh Danial Yasin Suhaimi|
"Hype" bagi kedatangan beberapa minggu ini pastinya menimbulkan pelbagai reaksi dari pelbagai pihak, terutamanya bagi pesaing dan pembeli di pasaran Malaysia.
PERODUA MREC Banner Campaign February 2024

Semenjak tempahan bagi model EV pertamanya untuk pasaran Malaysia iaitu Model Y dibuka, ramai yang berkongsikan melalui sosial media mengenai tempahan yang telah dilakukan, sekaligus menimbulkan persoalan mengenai jumpa tempahan keseluruhan terkini.

Sebelum ini tular berita mengenai jumlah tempahan bagi Tesla Model Y telah mencecah sehingga 10,000 tempahan, pastinya angka yang agak sukar untuk dipercayai.

Pengarah wilayah Tesla, Isabel Fan telah menafikan dakwaan yang tersebar dalam talian bahawa ia telah memperoleh 10,000 tempahan mengejutkan untuk Model Y dalam tempoh empat hari selepas pelancarannya.

Isabela berkata, "Jumlah tempahan sebenar akan kekal tidak didedahkan, tetapi Tesla memberi jaminan kepada orang ramai bahawa minat terhadap Model Y adalah kukuh dan menghargai sokongan daripada komuniti pelanggan kami yang semakin meningkat di Malaysia."

Untuk pasaran Malaysia, Tesla Model Y ditawarkan bermula dari RM199,000 hingga RM288,000 dengan tiga pilihan varian, iaitu Model Y RWD, Model Y AWD Long Range dan Model Y AWD Performance.

Anda kini boleh memilih tiga varian yang ditawarkan bergantung kepada konfigurasi trenkuasa bersama beberapa pilihan tambahan menerusi laman web configurator Tesla Malaysia.

 

Sumber: New Straits Times

 

Berita Berkenaan

Berita Domestik
Selain daripada pameran barisan model tersebut, pengunjung juga boleh mengetahui lebih lanjut…
Berita Global
Siaran kali ini merupakan kali kedua disiarkan semasa permainan Super Bowl itu berlangsung, pada…
Berita Global
Ia berikutan kerana permintaan elektrik di seluruh dunia daripada penghawa dingin kini kian bakal…