Kia Grand Carnival versi CKD dengan dua varian

oleh SALINA JALIL|
Naza Kia Malaysia, pengedar rasmi jenama Kia memperkenalkan Grand Carnival versi CKD ke pasaran Malaysia. Kia Grand Carnival CKD ini dilengkapi dengan beberapa ciri yang dinaik taraf yang tanpa kenaikan harga.

Terdapat dua varian iaitu EX dan KX. Sesuai untuk penduduk urban Malaysia yang perlu berhubung terus-menerus sepanjang masa, Grand Carnival CKD ini mempunyai sistem Infotainment Skrin Sentuh 8 inci yang dinaik taraf, yang mudah dihubungkan dengan telefon pintar anda melalui Apple Carplay dan Android Auto. Pengguna kini akan mempunyai akses kepada fungsi telefon pintar mereka termasuk peta dan navigasi, panggilan, mesej dan muzik.

 

Untuk kemudahan tambahan, Grand Carnival CKD kini mempunyai sambungan Bluetooth dengan kawalan stereng. Ini membolehkan pengguna menyambungkan peranti pintar mereka secara langsung ke kenderaan melalui Bluetooth dengan beberapa jari, tanpa mengalih tangan dari stereng.

Kia Grand Carnival CKD juga dilengkapi dengan Electro Chromic Rear View Mirror yang secara automatik meredup apabila lampu menyala ke permukaan cermin. Ini mengurangkan ketidakselesaan dan silau. Dengan teknologi auto dimming, cermin meredup bagi membolehkan pemandu mempunyai pandangan yang lebih jelas pada setiap masa tanpa perlu menyesuaikan cermin secara manual semasa memandu pada waktu malam. Penambahbaikan spesifikasi lain termasuk Aeroblade serta penghawa dingin Tri-Zone dalam varian KX, sesuai untuk cuaca panas Malaysia.

CKD Karnival Grand Kia kini boleh didapati di semua cawangan Kia yang dibenarkan di seluruh negara.

Nampaknya Naza Kia Malaysia membaca artikel kami, kerana penambaikan yang diberikan telah dinyatakan di artikel tersebut (pautan di bawah ini).

http://careta.my/article/kia-grand-carnival-22d-kx-untuk-mereka-yang-arif-sahaja

 

 

 

 

Add new comment

banner articles

Berita Berkenaan

Berita Global
National Highway Traffic Safety Administration atau NHTSA, agensi kerajaan di US yang bertanggung-…
Model Terbaharu
Memiliki penambahbaikan yang hebat dari segi spesifikasi, Kia Sportage 2.0 EX tampil dengan reka…
Telah Diuji
Bukan apa, jika kita lihat Kia sebelum ini dihasilkan dengan reka bentuk dan teknologi yang pada…