Vespa Primavera raikan ulangtahun yang ke-50 tahun dengan model edisi khas berharga RM16,300

oleh SALINA JALIL|
Naza Premira Sdn Bhd, pengedar rasmi jenama Vespa di Malaysia telah melancarkan Edisi Ulang Tahun ke-50 Primavera baru-baru ini dengan satu siri khas yang dikeluarkan oleh Piaggio, sempena perayaan mulia Primavera selama 50 tahun sejak pengenalannya yang pertama pada tahun 1968.


Primavera adalah model legenda untuk Vespa, yang merupakan salah satu kejayaan komersil dalam sejarah Vespa. Dengan gaya muda, lincah, inovatif, selamat dan mesra alam, Vespa Primavera merangkumi semua nilai yang menjadikannya berjaya, mewarisi kesegaran dan 'joie de vivre' pendahulunya.

 

Dato' Samson Anand George, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, Kumpulan Automotif, Naza Corporation Holdings berkata, "Pada mula ia diperkenalkan pada tahun 1968, revolusioner Vespa Primavera adalah versi pertama skuter Vespa yang ikonik. Primavera yang berukuran kecil tetapi berprestasi lincah mewakili mimpi dan kebebasan para belia dan tetap menjadi salah satu skuter yang paling berjaya dalam sejarah Vespa. "

 

"Paling dikenali dengan ketangkasan dan kepraktisan dengan bakat Itali, Primavera melambangkan cara pintar dan canggih untuk pergi ke bandar. Naza Premira dengan bangga memperkenalkan Edisi Ulang Tahun ke-50 Primavera di sini kepada para remaja yang menghargai ikon yang tidak berkesudahan untuk bersiar-siar dan bergaya, tambah Dato 'Samson.

 

Model edisi ulang tahun ke-50 Vespa Primavera ini dilengkapi:

- enjin 150 cc
- enjin empat lejang 
- rim roda 12 inci yang diperbuat daripada aloi aluminium dengan reka bentuk baharu lima spoke 
- Lampu dari jenis LED untuk kedua-dua lampu depan dan lampu belakang
 

Primavera edisi ulang tahun ini didatangkan dengan warna biru terang (Light Blue) dan coklat (Brown) (matte finish) yang baru dengan pelana yang diselaraskan dan logo di belakang.

Harga untuk edisi ulang tahun ke-50 Vespa Primavera ini bermula pada RM16,300 tanpa insurans.

 

Naza Premira Sdn Bhd juga menawarkan pakej pembiayaan dengan kerjasama AEON Credit, di mana Edisi Ulang Tahun Primavera ke-50 dan kesemua model Primavera, Sprint dan GTS boleh dibeli pada kadar faedah 6.0 peratus setahun.

 

Selain itu, jaminan selama 1 tahun juga diberikan dan pembiayaan pembelian adalah pada kadar 90 peratus untuk setiap Vespa yang dibeli melalui AEON Credit. 

 

Kempen ini sah dari 22 Disember 2018 hingga 31 Mac 2019 dan boleh didapati di pengedar Vespa yang terpilih di seluruh negara.

Add new comment

Berita Berkenaan

Model Terbaharu
Kedua-dua model Vespa tersebut boleh didapati dengan dua pilihan layangan warna menarik, iaitu…
Berita Global
Namun, bagi mereka yang olskool dan kurang meminati rekaan-rekaan baharu Vespa masa kini, anda…
Pelancaran Motosikal
Kedua-dua model ini didatangkan dengan nadi 150 cc i-Get silinder tunggal empat lejang yang…