Siri Jelajah ‘The Nation’ MINI memberikan keseronokan pada peminat MINI

oleh ONNY IZWAN|
Kawasaki Legend Reborn

Bagi meraikan Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-60, MINI Malaysia menganjurkan Siri Jelajah ‘The Nation’ MINI. Siri jelajah ke seluruh negara itu menyingkap aspek sejarah, budaya dan kemodenan Malaysia, di samping meraikan warisan, prestasi dan inovasi yang dicapai oleh MINI.  

Siri jelajah ke seluruh negara yang bermula pada 22 September hingga 3 Disember 2017 itu menampilkan sesi pandu uji khas kenderaan MINI baharu. Selain hadiah dan tawaran istimewa dengan rebat yang tinggi dan kadar faedah rendah.  

Tidak terkecuali, tawaran Hari Malaysia dengan rebat menarik sebanyak RM6,000 yang ditawarkan untuk MINI dengan warna Jalur Gemilang.

Siri Jelajah ‘The Nation’ MINI juga menawarkan pelan Pembiayaan MINI yang istimewa termasuklah pakej Straight Line, Balloon dan bayaran Kitaran Penuh di mana anda boleh memiliki sebuah MINI bermula RM1,970 sebulan.  

 

MINI JCW Pro Boost Kit baharu


MINI JCW Pro Boost Kit menyerlahkan warisan sporty MINI ke atas model MINI Cooper S 5 Door dengan manggabungkan pengalaman berlumba selama lebih 50 tahun bersama teknologi tercanggih dan material-material ringan. 

Bayangan prestasi tersebut dijelaskan menerusi kemampuan luar biasa MINI Cooper S 5 Door. MINI JCW Pro Boost Kit merangkumi rim aloi JCW Pro Cross-Spoke 506 bersaiz 18 inci, Kit Talaan JCW Pro dan Sistem Peredam Injap JCW Pro. 

Rim JCW Pro Cross-Spoke 506 bersaiz 18 inci itu ditempa menggunakan aluminium, sekali gus menjadikannya 1 kg lebih ringan berbanding rim tuang konvensional. Berat jejari rim tersebut juga dioptimumkan untuk menambah baik aspek dinamiknya.

 

MINIm1

 

Cross Spoke dua tona itu disalut dengan kemasan jernih berkualiti tinggi yang bukan sahaja kelihatan cantik, malah jejari dengan corak filigri dan relief-turned itu disusun dalam lima kumpulan yang menghasilkan penampilan lebih menarik serta mantap buat MINI Cooper S 5 Door baharu. 

Salah satu contoh utama keupayaan kejuruteraannya ialah JCW Pro Tuning Kit yang menjanjikan kuasa ekstra untuk pemanduan paling mencabar kepada MINI Cooper S 5 Door.

Kemas kini yang mengoptimumkan prestasi baru enjin, digabungkan dengan peredam injap yang ditala sebaiknya itu ditambah baik dari segi maklum balas serta lonjakan prestasi biasa enjin daripada 192hp menjadi 211hp (+19hp). Cukup berkuasa, tork kenderaan boleh mencapai puncaknya sehingga 300Nm berbanding enjin asalnya iaitu 280Nm (+20Nm).

Setiap MINI dibezakan melalui bunyi enjinnya yang sangat unik. Sistem Peredam Injap JCW Pro dengan kemasan paip krom menawarkan dua mode bunyi – “Sport” hadir bersama bunyi yang menarik untuk menemani pemanduan harian.

 

MINIm2

 

Manakala bunnyi “Track” pula mampu memompa adrenalin ketika berada di litar lumba. Ridip ekzos mengeluarkan bunyi pop dan pecah, ia boleh dioperasi secara tanpa wayar melalui dua klik pada butang kawalan Bluetooth 4.0 . 

MINI JCW Pro Boost Kit hanya sah untuk pembelian kereta baharu MINI Cooper S 5 Door pada acara Siri Jelajah ‘The Nation’ MINI.

Ia ditawarkan dalam lima warna signatur MINI – merah (Blazing Red), hijau (British Racing Green), putih (Pepper White), perak (White Silver) dan oren (Volcanic Orange).

Harga runcit MINI Cooper S 5 Door dengan JCW Pro Boost Kit (termasuk Jaminan MINI Selama 4 Tahun Tanpa Had Perbatuan bersama Bantuan Tepi Jalan) ialah RM249,888.

Harga runcit MINI JCW Pro Boost Kit untuk MINI Cooper S 5 Door sepanjang siri jelajah seluruh negara ialah RM10,000 termasuk kos pemasangan. Harga runcit biasanya ialah RM26,000.

 

 

 

Lokasi

Tarikh

 

Paradigm Mall

22 Sep – 24 Sep 2017

 

AEON Seremban 2

29 Sep – 1 Okt 2017

 

Setia City Mall

6 Okt – 8 Okt 2017

 

Gurney Plaza

13 Okt – 15 Okt 2017

 

Suria Sabah

20 Okt – 22 Okt 2017

 

Sutera Mall Johor

27 Okt – 29 Okt 2017

 

Desa ParkCity

10 Nov – 1Nov 2017

 

The Spring Kuching

17 Nov – 19 Nov 2017

 

Sunway Velocity Mall

1 Dis – 3 Dis 2017

Add new comment

banner articles

Berita Berkenaan

Berita Domestik
  Harald Hoelzl, Pengarah Urusan merangkap Ketua Pegawai Eksekutif BMW Group Malaysia berkata, “…
Berita Domestik
Harald Hoelzl, Pengarah Urusan Kumpulan BMW Malaysia bertkata: "kami akan meneruskan usaha untuk…
Berita Global
Model dimaksudkan ialah sebuah coupe, Mustang Fastback 1968. Dinamakan sebagai Sweet Mustang…