Shell Rimula Gala Dinner 2022 raikan lebih 370 pengedar, pelanggan setia

oleh Mohamad Hanif|
Shell Malaysia Trading Sdn Bhd baru-baru ini mengadakan majlis Shell Rimula Gala Dinner 2022 sebagai satu penghargaan kepada lebih 370 pengedar dan pelanggan atas sokongan yang tidak berbelah bahagi dalam menjadikan Shell Rimula jenama minyak enjin diesel tugas berat (HDDEO) nombor satu di Malaysia.
NISSAN MREC Banner Campaign Mar

Pengarah UrusanShell Lubricants Malaysia & Singapura, Nyon Kam Yew menyatakan keyakinan Shell Rimula akan muncul dengan lebuh kukuh walaupun berdepan dengan persekitaran perniagaan yang mencabar.
 

Shell


“Kami telah melaksanakan beberapa langkah proaktif untuk meringankan kesan pandemik, naik turun tukaran mata wang asing serta pelbagai cabaran lain dan kami akan meneruskan kerjasama dengan rakan-rakan niaga kami untuk bersama-sama menangani tempoh yang sukar ini. Kami gembira bahawa para pelanggan setia kami masih memilih Shell Rimula, terutamanya di Sabah dan Sarawak.  Ini telah membolehkan Shell Rimula mengukuhkan kedudukan sebagai peneraju pasaran secara keseluruhan dan mencapai pertumbuhan jualan dua angka berbanding tahun 2021!” beliau berkata.

Sebagai pembekal pelincir siap global yang terkemuka di dunia selama 15 tahun berturut-turut, Shell telah mempamerkan pemahaman yang jelas tentang keperluan pelanggan  menguruskan kos secara berhemah dan isu kemampanan alam sekitar menjadi faktor kejayaan kritikal yang penting.

“Portfolio semasa HDDEO Shell Rimula di Malaysia seperti minyak enjin sintetik penuh Shell Rimula R6 LM dan minyak enjin teknologi sintetik R5 LE direka untuk memberikan selang waktu penukaran minyak yang lebih lama dan penjimatan bahan api yang lebih baik.  Pelancaran minyak enjin teknologi sintetik Shell Rimula R4 Plus yang baharu pada bulan Ogos 2021 juga telah diterima baik di pasaran dan telah membantu menggandakan jualan pelincir premium Shell,” Nyon berkata.
 

Shell


Dato' Sri Toh Keng Tiong, JP Pengarah Eksekutif, Swee Quarry Sdn Bhd, pelanggan Shell Rimula selama lebih 20 tahun, berkata bahawa produk jenama ini telah berjaya memenuhi keperluan perniagaan syarikat kuari ini.

“Sejak menggunakan Shell Rimula, kenderaan dan jentera berat kami dapat mencapai prestasi enjin yang lebih baik dan selang waktu penukaran minyak yang lebih lama dan ini membantu mengurangkan kos operasi kami dengan ketara,” beliau berkata.

Pengurus Operasi Landasan Kembar Sdn Bhd, Chew Yee Chu berkata bahawa rekod prestasi Shell sebagai salah satu pengeluar pelincir yang terbesar di dunia dan sejarahnya selama 131 tahun di Malaysia bermakna pelanggan boleh menggunakan produk seperti Shell Rimula dengan penuh yakin.

“Kami amat pasti kerana kami tidak menerima sebarang aduan daripada para mekanik atau pemandu kami yang berkaitan dengan masalah pelincir sejak menggunakan Shell Rimula,” beliau berkata.   

Untuk maklumat lanjut tentang produk Shell Rimula di Malaysia, sila layari www.shell.com.my/rimula.

 

Berita Berkenaan

Berita Domestik
Menerusi kempen #HeroKami yang telah dijalankan, Shell Rimula telah berjaya mengedarkan kira-kira…
Berita Domestik
  Minyak enjin teknologi sintetik Shell Rimula R5 LE amat sesuai bagi penyelenggaran enjin diesel…
Berita Domestik
Shell Malaysia Trading Sdn Bhd telah melancarkan rangkaian baharu minyak pelincir enjin Shell…