Proton X70 ADUN Semerak rempuh pagar Tadika Perpaduan

oleh SALINA JALIL|
Sebuah kenderaan utiliti sukan (SUV) milik Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Semerak, Wan Hassan Wan Ibrahim yang dipandu oleh pemandunya rosak selepas terbabas sebelum merempuh pagar Taman Didikan Kanak-Kanak (Tadika) Perpaduan Raja Dagang, di Pasir Puteh hari ini (Rabu).

 

Dalam kejadian kira-kira pukul 12.30 tengah hari itu, SUV jenis Proton X70 yang dipandu oleh Zainuddin Awang, 59, dipercayai hilang kawalan semasa tiba di selekoh Tok Isa dan terbabas ke pintu pagar tadika berkenaan.

 

Wan Hassan ketika dihubungi berkata, pemandunya sedang dalam perjalanan ke pejabat Dewan Undangan Negeri (DUN) Semerak selepas mengisi minyak di sebuah stesen minyak yang berdekatan.

 

“Saya tiada di dalam kenderaan itu kerana menunggu ketibaannya di pejabat DUN. Ramai yang menghubungi saya kerana menyangka saya terbabit dalam kemalangan itu.

 

“Saya bersyukur apabila kemalangan melibatkan SUV itu tidak menyebabkan seramai 25 murid dan guru yang berada di dalam tadika tersebut cedera,” katanya.

 

Wan Hassan berkata, kemalangan itu menyebabkan Zainuddin mengalami sakit dada dan kepala akibat terhantuk dan dia telah dibawa ke Hospital Tengku Anis di sini untuk rawatan lanjut.

 

 

– KOSMO! 

Berita Berkenaan

Berita Domestik
Pay & Go merupakan aplikasi pembayaran pintar tempatan dari Sarawak yang boleh digunakan untuk…
Berita Domestik
Ia sudah boleh ditempah di semua pusat pengedar Proton bermula 4 Julai 2023. Proton X70 Premium X…
Berita Domestik
Ini bermakna, Proton telah berjaya pulih semula daripada permulaan yang perlahan pada suku kedua…