Polis tahan warga Myanmar sengaja cederakan diri di Klang

oleh Mohamad Hanif|
Polis menahan lelaki warga Myanmar, yang dipercayai dengan sengaja mencederakan dirinya dalam satu kemalangan jalan raya di sekitar Klang, minggu lalu.
KTM aspiRC MREC Banner Campaign October 2023
HONDA CITY MREC Banner Campaign November 2023

Ketua Polis Daerah Klang Utara ACP S Vijaya Rao berkata, pihaknya menerima satu laporan polis daripada seorang lelaki tempatan 7 April lalu, yang mengatakan ketika sedang memandu dan sampai di sebuah jalan, seorang lelaki tidak dikenali yang berada di tengah jalan secara tiba-tiba berlari meluru ke arah keretanya dan melompat ke arah cermin hadapan.

"Selepas kemalangan itu berlaku, pengadu memaklumkan kepada pejalan kaki yang melanggar keretanya itu bahawa kenderaannya terdapat rakaman kamera papan pemuka dan pejalan kaki tersebut terus beredar dari lokasi kemalangan, dan hanya mengalami kecederaan kecil," katanya dalam kenyataan hari ini.

Bertindak atas maklumat, Vijaya Rao berkata, pihak polis telah menahan lelaki berumur 25 tahun itu di Jalan Shahpadu Rantau Panjang, Klang pagi tadi dan kini direman untuk siasatan lanjut.

"Kes diklasifikasi di bawah Seksyen 336 Kanun Keseksaan iaitu perbuatan yang membahayakan nyawa atau keselamatan diri orang lain," katanya.

Kejadian kemalangan itu turut tular menerusi satu video berdurasi 45 saat, yang dimuat naik di laman sosial Facebook semalam.

Sumber: Harian Metro

Berita Berkenaan

Berita Domestik
"Kementerian (Kementerian Kerja Raya) dan JKR (Jabatan Kerja Raya) tidak pernah memandang ringan…
Informasi
Ketua Polis Daerah Klang Utara, Asisten Komisioner S Vijaya Rao berkata, penamaan calon bagi Dun…
Berita Domestik
Menurut Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Cha Hoong Fong berkata, kemalangan itu…