Perkhidmatan Pemeriksaan Kenderaan Perodua Tweckbot Membuat Kemunculan Semula Sempena Krismas

oleh SALINA JALIL|
Apabila Tahun Baru menjelang, Perodua menawarkan perkhidmatan pemeriksaan 50 mata percuma sebagai sebahagian daripada program Tweckbot untuk memastikan pemanduan kenderaan Perodua semasa percutian berada dalam keadaan terbaik untuk perjalanan panjang.

Perodua Tweckbot adalah pasukan perkhidmatan kenderaan mudah alih yang memeriksa kenderaan Perodua di lokasi terpilih semasa musim perayaan.

Ini adalah program Perodua Tweckbot keempat yang diadakan pada tahun ini, dengan hampir 5,000 kenderaan diperiksa sejak program bermula pada tahun 2011.
Kawasaki Legend Reborn

Pasukan Perodua Tweckbot akan ditempatkan di Giant Hypermarket di Kota Damansara hujung minggu ini (15-17 Disember, 10 pagi - 5 petang), untuk menyediakan pemeriksaan keselamatan 50 mata percuma kepada semua kenderaan Perodua musim perayaan dan cuti sekolah.

"Perodua Tweckbot mewakili komitmen kami kepada pelanggan dalam memberikan mereka yang terbaik dari segi produk dan perkhidmatan. Ia juga merupakan salah satu inisiatif Kempen Keselamatan Jalan Raya, "kata Presiden dan Ketua Pegawai Perodua, Datuk (Dr) Aminar Rashid Salleh.

"Di Perodua, 'You Matter Most', dan kami ingin memastikan bahawa semasa musim perayaan dan cuti sekolah ini, kenderaan Perodua anda berada dalam bentuk yang terbaik untuk perjalanan panjang anda dan orang yang anda sayangi," tambah Datuk (Dr) Aminar .

Pemeriksaan 50 mata terdiri daripada enjin, penghantaran, penyejuk (tahap penyejuk, kipas dan suhu), pemeriksaan brek (cecair dan pad pakai), stereng kuasa, klac, tayar, suspensi dan elektrik (bateri, lampu dan air), dengan setiap pemeriksaan mengambil masa 10-15 minit.

Di samping itu, diskaun 20% untuk bahagian dan aksesori akan diberikan kepada semua kenderaan yang kembali ke cawangan dan peniaga perkhidmatan Perodua (terma dan syarat dikenakan).

Perodua Tweckbot bermula sebagai perkhidmatan berasaskan Twitter (Twitter + cek + robot) yang menawarkan pemeriksaan percuma pada waktu dan lokasi tertentu. Tweckbot secara beransur-ansur berkembang ke medium lain seperti Facebook dan media tradisional untuk menjangkau lebih ramai pemilik Perodua.

"Kami berharap para pelanggan kami akan memanfaatkan perkhidmatan Tweckbot untuk memastikan keselamatan dan keselamatan kenderaan mereka. Kami ingin mengucapkan Selamat Hari Krismas kepada semua yang merayakan, bercuti bahagia dan Selamat Tahun Baru, "kata Datuk (Dr) Aminar.

Tags

Add new comment

banner articles

Berita Berkenaan

Berita Domestik
“Kami masih belum dapat memberikan tempoh masa penghantaran yang penuh, namun tenaga kerja di…
Uncategorized
Pusat baharu yang bernilai RM2 juta ini dimiliki dan dikendali sepenuhnya oleh pengedar Perodua,…
Berita Domestik
"Sumbangan ini membuktikan bahawa Perodua dan kakitangan kami mahukan Malaysia yang lebih baik, dan…