Peraduan Pengejar Impian dari Petronas telah bermula

oleh SALINA JALIL|
Petronas Lubricants Marketing Malaysia (PLMM) telah melancarkan peraduan Facebook "Pengejar Impian" yang akan berlangsung dari 20 Oktober sehingga 8 Disember 2017. Tiga rakyat Malaysia berpeluang memenangi satu tahun bekalan Petronas Sprinta dengan UltraFlex ™ dan Petronas Primax; yang akan membolehkan mereka mencapai impian mereka.
Modenas

Pengurus Besar Pemasaran, KMM Beng Keat berkata bahawa melalui pertandingan Facebook Pengejar Impian ini, PLMM berharap dapat memberi rakyat Malaysia peningkatan yang diperlukan untuk mencapai impian mereka. Ini merupakan salah satu aktiviti yang telah wujud dan aktif sejak bertahun-tahun; seperti CubPrix AAM Malaysia PETRONAS, di mana kami telah mempelopori juara dunia seperti Hafizh Syahrin, yang kini berlumba dalam kejuaraan Moto2 ™ dan Kasma Daniel, yang akan berlumba dalam kejohanan Moto3 ™ buat pertama kalinya pada tahun depan.  Beliau juga berkata ini adalah cara PLMM memberi kembali kepada masyarakat Malaysia, yang telah menyokong PLMM sepanjang tahun dan membantu mencapai impian kami, tambah beliau lagi.

Untuk menyertai pertandingan Facebook Pengejar Impian, anda cuma perlu mengikuti langkah-langkah berikut:


1. 'Like'(suka) dan 'Ikuti' halaman PETRONASBrands Facebook dan Instagram.
2. Tonton video yang disiarkan di PETRONASBrands Facebook dan tagged #PengejarImpian dan #PETRONASSprinta
3. Catat kisah inspirasi mereka sendiri pada halaman profil Facebook atau Instagram mereka sendiri, dengan kapsyen bermula "Inilah cerita pengejar impian saya ..."
4. Masukkan hashtag #PengejarImpian dan #PETRONASSprinta.
5. Pastikan status pos ditetapkan kepada 'Awam'.


Peraduan Pengejar Impian Facebook disandarkan oleh beberapa filem pendek mengenai rakyat Malaysia yang biasa dan kebiasaanya ia mempunyai kisah ketabahan dan sifat dedikasi yang luar biasa. Video pertama, telah dilancarkan, menampilkan Chin Kun On, seorang lelaki yang telah kehilangan kaki kanannya pada tahun 2000, beliau masih belajar untuk menunggang motosikal dan mula menjual ais krim untuk menyokong keluarganya sebanyak tiga orang.

 

petronas 1

 

Orang ramai boleh melihat cerita inspirasi Chin Kun On ini di laman facebook Petronas,  Sekiranya anda berminat menyertai peraduan ini, sila layari www.mymesra.com.my/pengejarimpian.

 

 

Add new comment

Berita Berkenaan

Berita Domestik
Oleh sebab itu, PETRONAS menerusi inisiatif ROVR telah memulakan operasi bagi menyalurkan bekalan…
Berita Domestik
  Buat masa ini pembayaran hanya boleh dibuat menggunakan kad debit atau kredit.   "Stesen…
Berita Domestik
  Baru baru ini, Petronas telah berkongsi beberapa poster “A new power is coming”, paparan imej…