MyTukar, Capbay sedia skim pembiayaan RM300 juta untuk peniaga kenderaan terpakai

oleh Mohamad Hanif|
MyTukar, platform perdagangan kereta terpakai yang paling pesat berkembang telah bekerjasama dengan platform Pembiayaan Rantaian Pembekalan dan P2P terkemuka di Malaysia, CapBay untuk menawarkan program pembiayaan satu klik bersepadu untuk peniaga kereta terpakai - MyTukar Dynamic Dealership Programme.
Modenas

Program perkhidmatan kewangan peniaga yang inovatif ini bertujuan untuk memberikan pengalaman pembiayaan tanpa gangguan untuk semua pengedar sah mereka di Malaysia, dengan jumlah pembiayaan sehingga RM300 juta.

Kepakaran teknologi CapBay yang mantap dalam melaksanakan pendigitan hujung ke hujung dan pengautomasian proses pembiayaan membolehkan platform penawaran kereta dalam talian mendorong Dealer Management System dengan berkesan. Ini seterusnya membolehkan MyTukar menyokong peniaga kereta terpakai dengan ekosistem kewangan yang komprehensif.

 

 

MyTukar Dynamic Dealership Programme adalah kemudahan perkhidmatan kewangan yang komprehensif yang menyediakan 'penyelesaian sehenti' yang berkesan dan selesa kepada peniaga sah MyTukar dalam mengendalikan dan mengembangkan perniagaan pengedar mereka. Fong yang mempunyai pengalaman dalam perniagaan peniaga kereta terpakai berkongsi,

“Dengan penambahan kemudahan kewangan CapBay yang luas ke program ini, peniaga yang sah akan menerima had kredit pusingan pra-diluluskan bernilai RM100,000 untuk membeli kereta dari platform kami serta sehingga RM500,000 kemudahan pusingan untuk pengurusan inventori, pembiayaan perdagangan, dan modal kerja. Ini membolehkan pengedar sah MyTukar menguruskan aliran tunai mereka dengan lebih baik dengan memberikan margin kewangan yang lebih tinggi untuk semua pengeluaran. "

Kemudahan pembiayaan berpusing tersebut membolehkan peniaga sah MyTukar membeli kenderaan dan menyenaraikannya di platform penawaran kereta dalam talian MyTukar untuk mendapatkan harga yang lebih tinggi untuk inventori mereka.

MyTukar Dynamic Dealership Programme yang baru menawarkan pembiayaan tanpa gangguan dalam beberapa saat untuk melengkapkan lagi pengalaman membeli kereta di platform MyTukar. Peniaga boleh membayar baki margin pembiayaan menggunakan kemudahan ini. Dengan kata lain, peniaga sah boleh menerima pembiayaan jangka pendek tanpa pengeluaran tunai untuk pembelian dan mampu membebaskan aliran tunai untuk pelaburan atau peluang perniagaan lain.

CapBay telah mula menerima permohonan pembiayaan dari peniaga auto MyTukar sejak 1 Jun 2020. Untuk maklumat lebih lanjut, sila layari: www.capbay.com/mytukar.  Untuk mendaftar ke program perniagaan eksklusif MyTukar, sila layari: https://mytukar.com/dealership-program.

Add new comment

Berita Berkenaan

Berita Domestik
Program pra-pemilikan SELEKT yang baru dilancarkan itu membolehkan pelanggan untuk membeli model…
Informasi
  Jika kita ingin menjual kenderaan kita sendiri, pelbagai masalah akan melanda. Di bawah adalah…
Berita Domestik
Menerusi pelaburan strategik ini, teknologi Carro akan membantu myTukar untuk meningkatkan kadar…