Memotong di lorong kecemasan - pemandu Iswara serah diri

oleh SALINA JALIL|
gambar ihsan dari PDRM
Seorang lagi pemandu yang terbabit dalam kes memotong sebelah kiri lorong kecemasan hadir ke Balai Polis Trafik Port Dickson, di sini, untuk membantu siasatan.


Ketua Polis Daerah Port Dickson, Superintendan Aidi Sham Mohamed, berkata lelaki berusia 55 tahun itu bertugas sebagai penolong pengarah sebuah majlis pihak berkuasa tempatan (PBT) di negeri ini.
MITSUBISHI RAYA PROMO MREC Banner Campaign March 2024 - 01
MITSUBISHI RAYA PROMO MREC Banner Campaign March 2024 - 02

 

"Lelaki itu hadir kira-kira jam 8.20 pagi tadi di Balai Trafik Port Dickson dan mengakui memandu kereta jenis Proton Iswara berkenaan.

 

"Setakat ini, seramai empat pemandu sudah menyerah diri kepada pihak polis untuk siasatan lanjut. Kita masih mengesan lima lagi pemandu atau pemilik kenderaan yang menggunakan lorong kecemasan untuk memotong barisan," katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

 

Sebelum ini, tular satu rakaman video di media sosial Facebook yang merakam sembilan kenderaan menggunakan lorong kecemasan untuk memotong barisan di Jalan Sunggala-Sua Betong.

 

Aidi Sham berkata, siasatan dijalankan mengikut Seksyen 279 Kanun Keseksaan atau Kaedah 53(1) Kaedah-Kaedah Lalu Lintas Jalan 1959.

 

 

Berita Harian

Berita Berkenaan

Berita Domestik
Beliau berkata, siasatan mendapati insiden jam 1.58 petang berpunca tindakan suspek menggunakan…
Informasi
  Menurutnya, sehubungan itu, masyarakat dinasihatkan merancang perjalanan sebaiknya untuk keluar…
Berita Domestik
  "Mereka mengaku antara pemandu yang terbabit memotong barisan di Jalan Sunggala-Sua Betong…