Mazda CX-3 2022 kini dengan Apple Carplay nirwayar, warna baharu Platinum Quartz, dari RM131,929

oleh Mohamad Hanif|
Selain daripada Mazda3, Bermaz juga turut mengumumkan kemaskini terhadap model crossover aras mula Mazda CX-3 2022.

Antara perubahan yang dibawakan termasuklah sokongan sambungan Apple CarPlay nirwayar, Android Auto, slot pengecasan peranti pintar nirwayar, skrin infotainmen bersaiz lapan inci, serta sistem peringatan tali pinggang keledar depan dan juga belakang.
 

CX-3


Selain itu, spesifikasi CX-3 2022 tidak berubah seperti model terdahulu, seperti lampu LED depan dan belakang, ciri G-Vectoring Control, serta ciri keselamatan termaju seperti Kawalan Suluhan Tinggi (HBC), Pemantauan Titik Buta (BSM), Amaran Lintasan Trafik Belakang (RCTA), Amaran Tumpuan Pemandu (DAA) dengan Pemantauan Pemandu, Sokongan Brek Dalam Bandar Pintar (SCBS), Sistem Amaran Keluar Lorong (LDWS) dan kamera 360 darjah.

Mazda CX-3 boleh didapati dalam warna Soul Red Crystal, Machine Gray, Snowflake White Pearl, Polymetal Gray, Deep Crystal Blue, dan warna baharu Platinum Quartz.

Mazda CX-3 2022 merupakan unit CBU dari Jepun, dengan harga jualan bermula dari RM131,929.00 termasuk pengecualian SST 50 peratus yang sah sehingga 30 Jun 2022.

Berita Berkenaan

Berita Domestik
Untuk mereka yang mahukan sebuah varian CX-3 yang lebih mampu milik dan mesra bajet, Bermaz dilapor…
Pelancaran
Mazda MX-30 merupakan kenderaan elektrik bateri (BEV) yang dibangunkan untuk pelanggan yang mahukan…
Berita Domestik
Diperkenalkan buat kali pertama pada Tokyo Motor Show 2019, Mazda MX-30 merupakan kereta elektrik…