Masalah brek, 11 kenderaan dirempuh lori 10 tan di Nilai

oleh Mohamad Hanif|
Sebuah lori 10 tan membawa muatan kertas gulung seberat kira-kira lapan tan merempuh 11 kereta yang berhenti di persimpangan lampu isyarat Jalan Persiaran Pusat Bandar dekat sini petang tadi.
BHPETROL Euro5 Diesel MREC Banner Campaign Sep 2023

Ketua Polis Daerah Nilai Superintenden Mohd Fazley Ab Rahman berkata, kejadian pada 5.50 petang itu berlaku apabila lori terbabit, yang dipandu seorang lelaki berumur 26 tahun dan dalam perjalanan dari Melaka menghala ke Beranang, Selangor, mengalami masalah brek sehingga hilang kawalan sebelum terbabas serta melanggar deretan kereta di lampu isyarat merah.

"Akibat kemalangan itu, seorang pemandu kereta mengalami kecederaan ringan iaitu luka di kepala. Bagaimanapun, pemandu lori dan pemandu kereta lain tidak mengalami sebarang kecederaan," menurutnya dalam kenyataan pada Jumaat.

Beliau berkata, keputusan ujian air kencing pemandu lori didapati negatif dadah dan kes disiasat mengikut Seksyen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Polis menasihati orang awam agar memandu dalam keadaan selamat dan patuh kepada kelajuan ditetapkan terutama ketika musim perayaan ini.

Sumber: Bernama

Berita Berkenaan

Berita Domestik
Menurut kenyataan APAD, Kementerian Pengangkutan tidak akan sesekali berkompromi terhadap mana-mana…
Berita Domestik
Muhammad Izzatul Shafik Mozahari, 29, bagaimanapun mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan…
Berita Domestik
Menurut jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat, kejadian berlaku kira-kira 10.20 pagi tadi di…