Luminox Bear Grylls ECO 3720 Series – diperbuat dari bahan kitar semula, dari RM2,170

oleh Firdaus Razani|
Luminox memperkenalkan koleksi jam tangan Bear Grylls baharu dengan kerjasama bersama #tide yang mesra alam, untuk menghasilkan Luminox Bear Grylls Survival ECO 3720 – ‘NO PLANET B’ yang dijual pada harga dari RM2,170.
CHERY TIGGO 7 PRO Launch MREC Banner Campaign June 2024

Kerjasama itu menggabungkan pembuatan jam tangan Luminox dengan semangat pengembaraan Bear Grylls dan inovasi syarikat Switzerland #tide, yang menyediakan plastik kitar semula di lautan untuk produk mampan.

 

luminox

 

Ia juga salah satu usaha untuk memperjuangkan pemuliharaan alam sekitar dengan menghasilkan produk dari barangan kitar semula.

Jam tangan menawarkan penyelesaian yang inovatif dalam menghadapi cabaran alam sekitar dengan mengeluarkan kira-kira tiga botol plastik 500ml dari lautan setiap jam tangan dan dengan itu mengurangkan sisa plastik dan kesannya terhadap alam sekitar kita.

 

luminox

 

Komen Bear Grylls mengenai Siri ECO yang hebat:

 

"Apabila ia datang untuk mengurangkan bahaya kepada tempat liar dan persekitaran semula jadi kita, kita perlu menjadi perubahan yang kita mahu lihat.

“Saya amat berbangga dapat bekerjasama dengan Luminox pada jam tangan Siri ECO baharu kami, yang memimpin ke arah masa depan tanpa plastik”.

 

Sebagai jam tangan yang paling mampan dalam portfolio Luminox setakat ini, ECO 3720 'NO PLANET B' ialah simfoni unsur kitar semula.

Tali dan sarung diperbuat daripada 100 peratus sisa plastik daripada lautan yang dikumpul dengan kerjasama #tide.

luminox

 

Bahan #tide bermula sebagai sisa plastik yang dikumpul, yang kemudiannya dipecahkan kepada zarah asasnya dan kemudiannya dirawat, dibersihkan serta dihancurkan supaya boleh disuntik, sama seperti plastik asalnya.

 

luminox

 

Dengan cara ini, Luminox menggunakan semula plastik sisa lautan, mengurangkan kesan ke atas planet ini dan menyumbang kepada pembersihan lautan sambil membantu komuniti tempatan yang paling terjejas akibat pencemaran laut.

 

luminox

 

ECO 3720 menampilkan sarung dan tali bersaiz 42mm yang diperbuat daripada sisa plastik di lautan yang dikitar semula, dengan teks ‘EVERY SECOND COUNTS’ dan ‘NEVER GIVE UP’ terukir pada bekas itu di belakang bersama logo Luminox, Bear Grylls dan #tide.

 

luminox

Tali hitam mempunyai mesej “I USED TO BE A BOTTLE” dicetak di bahagian dalam tali, mengingatkan pemakai tentang asal usul bahan yang digunakan untuk tali jam tangan itu.

 

luminox

 

Frasa yang kuat dan penuh emosi 'NO PLANET B' kelihatan pada dail dan berfungsi sebagai peringatan yang jelas tentang keseriusan krisis alam sekitar dan keperluan untuk membuat perubahan drastik mulai hari ini.

 

luminox

 

Akhir sekali, jam tangan ini mempunyai tiub Luminox Light Technology yang terkenal dalam warna oren dan hijau yang menerangi jam tangan, memastikan keterlihatan 24/7 dalam semua keadaan cahaya.

 

luminox

 

Dengan lebih daripada lapan juta tan sampah plastik mendarat di lautan, setiap langkah untuk mengurangkan sisa ini membantu memberi kesan.

Keluaran terbaharu dalam siri ECO dibina berdasarkan kejayaan perkongsian yang sesuai bagi Luminox, Bear Grylls dan #tide, serta komitmen mereka terhadap kemampanan untuk menawarkan jam tangan yang dibuat untuk masa hadapan.

Berita Berkenaan

Gaya Hidup
Koleksi jam tangan terbaharu ini diinspirasikan daripada salah satu ekspedisi terawal Bear Grylls…