KTMB tawar diskaun tambang sehingga 50 peratus

oleh SALINA JALIL|
Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) menawarkan diskaun tambang sehingga 50 peratus untuk perkhidmatan tren elektrik (ETS) dan KTM Antarabandar (KTM Intercity, bermula dari semalam hingga 9 November depan.

 

Ketua Pegawai Eksekutif KTMB, Datuk Ir Kamarulzaman Zainal, berkata tawaran diskaun itu adalah bagi perjalanan ke mana-mana destinasi sedia ada membabitkan enam perkhidmatan ETS dan lapan KTM Antarabandar ketika tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

 

"Usaha ini dilakukan memandangkan jumlah penumpang bagi kedua-dua perkhidmatan itu mengalami penurunan yang ketara sejak pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

 

"Ketika ini, kedua-dua perkhidmatan itu masih beroperasi bagi laluan di antara Stesen Tumpat, Johor Bahru, Gemas, KL Sentral, Ipoh, Butterworth dan Padang Besar," katanya dalam kenyataan semalam.

 

Justeru, katanya, orang ramai dinasihatkan membuat pembelian secara dalam talian di laman sesawang KTMB atau menerusi aplikasi KTMB Mobile (KITS).

 

Untuk maklumat lanjut, orang ramai boleh menghubungi Pusat Panggilan KTMB di 03-2267 1200 atau layari saluran media baharu rasmi KTMB.–

 

 

BERNAMA

Berita Berkenaan

Berita Domestik
Menurut Azman Hasan, Pegawai Operasi Tumpat berkata, kerja-kerja itu dilakukan adalah untuk…
Berita Domestik
  Ketua Pegawai Operasi Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB), Mohd Zain Mat Taha, berkata tiada…
Informasi
  Selaras pelancaran kempen ini, KTMB juga ingin memaklumkan jualan tiket bagi perkhidmatan ETS…