Kia Grand Carnival versi CKD dengan dua varian

oleh SALINA JALIL|
Naza Kia Malaysia, pengedar rasmi jenama Kia memperkenalkan Grand Carnival versi CKD ke pasaran Malaysia. Kia Grand Carnival CKD ini dilengkapi dengan beberapa ciri yang dinaik taraf yang tanpa kenaikan harga.
Kawasaki Legend Reborn

Terdapat dua varian iaitu EX dan KX. Sesuai untuk penduduk urban Malaysia yang perlu berhubung terus-menerus sepanjang masa, Grand Carnival CKD ini mempunyai sistem Infotainment Skrin Sentuh 8 inci yang dinaik taraf, yang mudah dihubungkan dengan telefon pintar anda melalui Apple Carplay dan Android Auto. Pengguna kini akan mempunyai akses kepada fungsi telefon pintar mereka termasuk peta dan navigasi, panggilan, mesej dan muzik.

 

Untuk kemudahan tambahan, Grand Carnival CKD kini mempunyai sambungan Bluetooth dengan kawalan stereng. Ini membolehkan pengguna menyambungkan peranti pintar mereka secara langsung ke kenderaan melalui Bluetooth dengan beberapa jari, tanpa mengalih tangan dari stereng.

Kia Grand Carnival CKD juga dilengkapi dengan Electro Chromic Rear View Mirror yang secara automatik meredup apabila lampu menyala ke permukaan cermin. Ini mengurangkan ketidakselesaan dan silau. Dengan teknologi auto dimming, cermin meredup bagi membolehkan pemandu mempunyai pandangan yang lebih jelas pada setiap masa tanpa perlu menyesuaikan cermin secara manual semasa memandu pada waktu malam. Penambahbaikan spesifikasi lain termasuk Aeroblade serta penghawa dingin Tri-Zone dalam varian KX, sesuai untuk cuaca panas Malaysia.

CKD Karnival Grand Kia kini boleh didapati di semua cawangan Kia yang dibenarkan di seluruh negara.

Nampaknya Naza Kia Malaysia membaca artikel kami, kerana penambaikan yang diberikan telah dinyatakan di artikel tersebut (pautan di bawah ini).

http://careta.my/article/kia-grand-carnival-22d-kx-untuk-mereka-yang-arif-sahaja

 

 

 

 

Add new comment

banner articles

Berita Berkenaan

Berita Global
Kia K3 GT (lebih dikenali dengan nama Forte, Cerato) mempertaruhkan prestasi kuasa nadi turbo dan…
Berita Domestik
Careta diberitahu mengenai perkara setelah mengajukan soalan dari Kelab Pemilik KianGrand Carnival…
Berita Global
  Walaupun jualan Kia tidak sebesar jenama antarabangsa lain namun Naza Kia selalu ke hadapan…