Kerja kosong: Lotus cari 200 orang jurutera baharu

oleh Mohamad Hanif|

Geely memang bercita-cita tinggi untuk menjadikan Lotus daripada sebuah pengeluar kenderaan niche kepada sebuah jenama yang berpengaruh pada masa akan datang, dan Lotus kini bekerja keras untuk ke arah itu. 

Menurut laporan daripada The Telegraph, Lotus kini sedang mencari 200 tenaga jurutera dalam usaha untuk meningkatkan kadar produksi tiga kali ganda kepada 5,000 buah kereta setahun. 

Lotus juga di dalam perancangan untuk membuka sebuah pusat kejuruteraan yang terletak di Midlands, sebagai sebahagian daripada usaha untuk memastikan Lotus hadir dengan sebuah hypercar.

"Lotus sudah berada di dalam mod survival untuk bertahun-tahun," ujar CEO Phil Popham. "Kami perlu memanfaatkan sumber perindustrian di luar Norfolk dalam usaha untuk membantu pertumbuhan syarikat."
 


Kira-kira sebulan yang lalu, Lotus mengesahkan pembangunan hypercar pertama hasil kerjasama dengan Williams Advanced Engineering iaitu Lotus Type 130.

Baca: Lotus Type 130 - hypercar elektrik pertama dari Lotus

Selain daripada itu, Lotus juga tidak ketinggalan untuk menghasilkan sebuah SUV berprestasi tinggi dalam usaha untuk memenuhi keperluan pasaran dunia. 

Baca: SUV baharu kekal DNA pemanduan sebuah Lotus

Add new comment

Careta Ad

Berita Berkenaan

Berita Global
Namun, ia bukan sebuah Lotus Esprit standard keluaran pusat pameran, ia merupakan Wet Nellie -…
Berita Global
Serentak dengan itu, Lotus menerbitkan sebuah video pendek yang mendedahkan perkembangan terkini…
Berita Global
Elan baharu akan mengekalkan tradisi cabriolet (bumbung boleh buka) dan ia adalah salah satu dari…