Kenapa bau kenderaan tetap busuk walaupun guna pewangi?

oleh SALINA JALIL|
gambar hiasan
Ramai yang mengidam bau segar, wangi serta bebas kuman, bakteria, virus apatah lagi kita yang berada di bandar-bandar besar yang penuh dengan ‘hutan’ konkrit.


Kerapkali kita membeli pelbagai jenis pewangi, difusser serta pelbagai lagi peralatan wangian dengan harapan ia tahan lama dan dapat menghapuskan segala kuman bakteria, virus dan sebagainya.

 

Tetapi tahu kah anda bahawa pewangi tersebut sebenarnya MENIPU kita kerana ia sebenarnya menyorokkan punca bau, tapi puncanya tetap ada, tetap wujud!

 

Untuk menghilangkan bau busuk dan mendapatkan udara bersih, segar dan tanpa toksik, kita kena bunuh puncanya dan punca bau kebiasaannya adalah dari kuman atau bakteria dalam bentuk molekul. 

 

Sepertimana kita sedia maklum, molekul ini adalah dalam bentuk zarah yang sangat kecil tanpa dapat dilihat dengan mata kasar.

 

gambar hiasan

 

Tetapi kenapa apabila kita berada di dalam kawasan hutan, atau sekitar kawasan air terjun, atau pun selepas hari hujan, bau segar terus menerpa di rongga hidung kita?

 

Jawapannya adalah kerana di kawasan cara alam semulajadi, ruang udara menghasilkan Oksigen Aktif, kerana itu secara automatic terhasil lah bau segar serta bersih.

 

Selain dari itu, proses fotosintesis juga menghasilkan Oksigen Aktif.

 

Oksigen Aktif adalah cara alam semulajadi membunuh 99 peratus virus, bakteria, kulat, allergen, bau dan pencemar dalam udara dan apa yang ada di atas semua jenis permukaan. 
 

 

Bagaimana ia bertindak membunuh kuman, virus dan sebagainya? 

 

Molekul 03 melekat pada pencemar-pencemar dalam udara dan membinasakan dalam peringkat molekular iaitu DNA dan RNA mereka.

 

Oksigen Aktif jugak akan mengoksidakan VOC, VOlatile Organis Compounds macam formaldehyde (gas bertoksik) dan bau plastik penyebab penyakit kanser!

 

Oksigen negatif pula menarik partikel seperti debu di udara dan melekatkan mereka, agar ia menjadi berat dan jatuh ke bawah, pada permukaan bumi atau apa sahaja yang berada di bawah. 
 

Di sini kami ingin sarankan penggunaan produk Medklinn, khususnya Autoplus untuk kegunaan kenderaan kita sendiri.

 

 

Kenapa Medklinn Autoplus dan bukan produk yang lain? 

 

Nombor satu adalah kerana Medklinn adalah produk Malaysia dan mereka juga pencipta teknologi Cerafusion

 

Nombor dua adalah kerana Medklin mempunyai pelanggan di seluruh dunia, termasuk di universiti-universiti dan hospital-hospital di peringkat antarabangsa, maksudnya di luar negara selain Malaysia.

 

Nombor tiga adalah kerana produk mereka, iaitu Autoplus (Auto Series untuk kenderaan) berjaya menghapuskan 99.99 peratus kulat dan 99.9 peratus kuman

 

merc

 

 

Medklinn juga terdapat dalam beberapa siri yang lain untuk memenuhi setiap keperluan seperti tempat kediaman atau pejabat, terdapat Home Series; Asensᶧ. 

 

Bagi yang kerap melancong demi tugas atau  sentiasa berpindah lokasi mahu pun mempunyai ruang kediaman yang kecil, terdapat Travel Series; Versa yang didatangkan dalam saiz yang kecil supaya mudah untuk dibawa bersama.

 

 

Nombor empat adalah kerana Autoplus dari Medklinn ini juga berjaya mengurangkan habuk dan secara tidak langsung ia sesuai untuk mereka yang mempunyai alergik atau resdung atau hidung sensitif.

 

Dan ia juga mampu menghilangkan bau rokok!

 

Nombor lima, Medklinn Autoplus ini mudah digunakan. Dengan hanya mencucuk ke power soket 12-watt sahaja ia bersedia untuk berfungsi tanpa perlu apa-apa modifikasi yang lain! 

 

autoplus

 

Tidak perlu takut atau risau kehabisan bateri kenderaan anda kerana ia hanya menggunakan  kuasa sebanyak 3 - watt sahaja dan cuma akan berfungsi setelah anda menghidupkan enjin kenderaan anda! 

 

Nombor enam, ia ringan dan tidak ‘membebankan’ kerana beratnya cuma 83 gram sahaja.

 

Nombor tujuh, adalah kerana Careta sedang mengadakan promosi menarik untuk ‘membersih dan menyegarkan’ kenderaan anda dengan harga kasih sayang.


 

 

Sempena Hari Malaysia pada 16 September lalu, kami ingin tawarkan 20 peratus diskaun untuk produk Combo Medklinn Autoplus dan Docking, dan kami berikan juga katridge Cerafusion secara percuma kepada anda.  Sekiranya dibeli secara berasingan, harga katridge Cerafusion berharga RM90. 

 

Kempen Hari Malaysia ini akan berakhir pada 30 September ini dan jangan lupa promo kod untuk anda mendapatkan diskaun 20 peratus tersebut – CARETA916 dan kami juga akan tanggung sendiri kos penghantaran di seluruh Malaysia!


Nak beli di mana? Mudah saja, klik di pautan ini - https://bit.ly/c6-auto2u-medklinn-mday

 

promo poster

 

Masih perlukan penjelasan lanjut? Tengok video di bawah ini,biar Hezeri cerita dan berikan penerangan dengan lebih jelas.

 

 

Berita Berkenaan

Berita Global
Ketua Polis Brooklyn Tengah, Tim Gannon pula berkata Daunte mempunyai rekod kelakuan tidak baik dan…
Berita Global
Menurut laporan daripada BBC, lelaki yang tidak dikenali identitinya itu didapati memiliki terlalu…