Diskaun tol 20 peratus sempena Tahun Baru Cina di lebuh raya PLUS dan LPT2

oleh SALINA JALIL|

Pelanggan rangkaian Lebuh raya PLUS dan Lebuhraya Pantai Timur 2 (LPT2) berpeluang menikmati diskaun tol sebanyak 20 peratus pada 25 Januari 2020 ini sempena Perayaan Tahun Baharu Cina.

 

Menurut Pengarah Urusan PLUS Malaysia Berhad (PLUS), Datuk Azman Ismail, “Pada 25 Januari ini, pelanggan lebuh raya akan diberikan diskaun tol sebanyak 20 peratus ketika membayar tol di antara jam 12:00 pagi hingga 11:59 malam.

 

Sebagai contoh, sekiranya pelanggan mula memasuki lebuh raya pada jam 7 malam pada 24 Januari dan keluar dari lebuh raya serta membuat bayaran tol pada jam 12:15 pagi pada 25 Januari, mereka akan layak menikmati diskaun perayaan tersebut.”

 

“Kami juga mengambil peluang ini mengucapkan para pelanggan kami supaya “Hidup dalam keadaan aman dan harmoni serta sentiasa selamat walau di mana sahaja mereka berada” dan dapat meraikan Tahun Baharu Cina bersama yang tersayang,” tambah Datuk Azman. 

 

Diskaun tol 20 peratus ini diberikan kepada pelanggan Kenderaan Persendirian sahaja ketika melakukan perjalanan di Lebuhraya Utara-Selatan, Lebuhraya Baru Lembah Klang (NKVE), Lebuhraya Seremban-Port Dickson (SPDH), Lebuhraya Utara-Selatan Hubungan Tengah (ELITE), Lebuhraya Laluan Kedua Malaysia-Singapura (Linkedua), Lebuhraya Butterworth-Kulim (BKE), Jambatan Pulau Pinang serta Lebuhraya Pantai Timur 2 (LPT2). 

 

Walau bagaimanapun, diskaun tersebut tidak diberikan untuk transaksi tol di Plaza Tol Tanjung Kupang. Ia juga tidak ditawarkan kepada pelanggan di Jambatan Pulau Pinang yang sedang menikmati diskaun tol 20 peratus yang sedia ada melalui kad Touch ‘n Go.
 

Add new comment

Berita Berkenaan

Berita Domestik
Pejabat Perdana Menteri dalam satu kenyataan hari ini berkata, keputusan itu berdasarkan…
Berita Domestik
Plaza tol yang bakal memperuntukkan diskaun ialah Pantai Dalam dan (Petaling Jaya Selatan) PJS 5,…
Berita Domestik
Menurut Pengarah Urusan PLUS, Datuk Azman Ismail berkata, pelanggan lebuhraya akan menikmati…