Cycle & Carriage dan AmBank komited ke arah mobiliti mampan

oleh Danial Yasin Suhaimi|
Dalam usaha untuk membina masa depan yang mampan, AmBank telah bekerjasama dengan pengedar Mercedes-Benz terkemuka di Malaysia, Cycle & Carriage untuk mengatur pengalaman pemanduan yang mengujakan bagi pelanggan dalam merealisasikan masyarakat rendah karbon.
BHPETROL Euro5 Diesel MREC Banner Campaign Sep 2023

Jenama itu bersatu untuk menjadi tuan rumah Pengembaraan Kenderaan Elektrik (EV) pertama di Malaysia untuk para peserta
mendapatkan keyakinan dalam memandu kenderaan elektrik jarak jauh.

 

2

 

Perjalanan ke arah utara tanah air itu bermula dari Cycle & Carriage Mutiara Damansara di mana para peserta berpeluang untuk mendalami pengetahuan mereka tentang kenderaan elektrik (EV) dengan demonstrasi ciri-ciri kereta Mercedes-EQ dari Mercedes-Benz.

Di samping itu, peserta juga diberikan penerangan tentang Pembiayaan Hijau, pinjaman sewa beli yang menawarkan kadar pembiayaan istimewa ke atas EV untuk menggalakkan orang ramai mengamalkan amalan mampan.

 

3

 

Dalam menambahkan lagi nilai pada acara pengembaraan serta meningkatkan kesedaran tentang komitmen Malaysia ke arah pelepasan karbon sifar menjelang 2050, para peserta diberi taklimat tentang perubahan iklim, pengurangan sumber, dan cabaran kemampanan lain yang berkaitan dalam mencapai masa depan rendah karbon.

Pengalaman mengujakan itu bermula dengan peluang untuk memandu uji kereta Mercedes-EQ dari Kuala Lumpur ke Ipoh di mana pelanggan diperkenalkan dengan kemudahan mengecas kenderaan untuk menangani kebimbangan jarak jauh.

 

4

 

Acara kembara eksklusif seperti itu disediakan untuk pelanggan AmBank SIGNATURE Priority Banking melalui jemputan sebagai sebahagian daripada komitmen AmBank untuk menyediakan perkhidmatan di luar perbankan yang meningkatkan gaya hidup pelanggan.

Selama bertahun-tahun, AmBank dan Cycle & Carriage telah bekerjasama untuk membantu pelanggan membiayai kenderaan baharu dan terpakai.

 

5

 

Program Pembiayaan Hijau AmBank, yang direka untuk membantu pelanggan mengamalkan gaya hidup mampan, menawarkan manfaat besar untuk pelanggan yang memerlukan pembiayaan EV.

 

Berita Berkenaan

Berita Domestik
Dalam usahanya menyediakan pengalaman yang mampan kapad pelanggan, pekerja dan komuniti Cycle…
Berita Domestik
Seperti kebanyakan negara di peringkat global, Malaysia turut menyaksikan peningkatan minat…
Berita Domestik
Kembali bagi tahun keempatnya, Cycle & Carriage terus membuka jalan kepada belia yang layak…