Cukupkah hanya dengan sembur dan lap sahaja udara dalam kabin kenderaan bersih?

oleh SALINA JALIL|
gambar hiasan
Kita bangga dengan keadaan kereta kita. Betul tak? Siapa yang tidak suka jika kenderaan kita berbau wangi, bersih dan cantik.

Tetapi jangan biarkan anda tertipu dengan pandangan yang bersih, tiada tompokan, kabin itu benar-benar bersih! Lebih-lebih lagi ruang udara yang memenuhi kabin kenderaan tersebut!

 

Pengguna kenderaan mampu meninggalkan pelbagai jenis bakteria, virus, kulat dan hama. Ini menyebabkan persekitaran dalaman kereta anda boleh menjadi tempat yang sangat sesuai bagi proses pembiakan bakteria jika anda tidak berhati-hati. 

 

Bahagian dalam kereta sering kali diabaikan untuk dibersihkan dengan pembersihan secara mendalam. Lebih-lebih lagi bagi memastikan udara dan oksigen yang anda hidu dalam kabin kenderaan anda benar-benar bersih tanpa partikel-partikel kuman yang boleh menyebabkan anda sakit!

 

Jadi bagaimana cara yang paling mudah untuk memastikan anda menghirup udara yang bersih di dalam kabin kenderaan?

 

Bahagian kabin kereta yang paling kotor

 

Guna saja BlueAir...

 

BlueAir ialah jenama pembersih udara atau air purifier yang bermula di Stockhom, Sweden dalam tahun 1996.


Dengan teknologi penapis yang super modern dan hasil yang terbukti, BlueAir kini dijual di lebih 60 negara dan tiga pasaran utama mereka ialah US, China dan KOREA.Ini fakta bukan auta!


BlueAir hadir dengan teknologi penapis mereka sendiri, dan juga teknologi yang dipatenkan oleh mereka - HEPAsilent di mana ia menggunakan kombinasi kuasa mekanikal dan elektrikal melalui kipas, penapis dan ionisasi molekul udara agar partikel partikel kekotoran lebih mudah untuk melekat ke penapisnya.


Dalam tahun 2015, Blueair melancarkan teknologi Clean air Intelligence di mana ia boleh menghubungkan penapis-penapis udara ke applikasi BlueAir agar anda boleh mengawasi mutu udara di sekitar anda secara langsung!
 

 

BlueAir telah memenangi pelbagai anugerah global seperti

1.    Good Design Award
2.    Envisioneering AWard
3.    German Design Award dan pelbagai lagi

 

Now apa kaitannya BlueAir dengan Careta? 

 

Sebab BlueAir ada produk untuk kereta! 

 

kotak

 

Blueair Cabin Air P2i direka khusus untuk memastikan udara di dalam kabin kenderaan anda cukup bersih. 

 

Menurut AHAM Association of Home Appliances - persatuan yg berusia lebih 50 tahun dan berpengkalan di US yang memantau produk produk seperti penapis udara, udara dalam kenderaan adalah 15 kali lebih kotor dari udara luar. 

 

AHAM juga berkata anda perlu menukar udara dalam kabin kenderaan kita sebanyak lima kali setiap satu jam. Bermakna lima kali udara dalam tu kita kena tukar dengan udara kat luar... 


Udara dalam kabin kereta kita sebenarnya penuh dengan partikel yang merbahaya dan Blueair Cabin Air P2i ini mampu menapis 95 peratus dari partikel halus PM2.5, formaldehyde, benzene, bau tayar, debunga atau pollen, debu dan asap industri.


Kerana itu, Blueair Cabin Air P2i membersihkan udara dalam kabin kenderaan anda setiap enam minit kerana ia mempunyai liang kemasukan dan liang pengeluaran 360-darjah - jadi cepat dia sedut, tapis dan keluarkan udara bersih!


Produk ini lulus piawaian antarabangsa seperti GB Air Quality Standards, CARB (California Air Resources Board), AHAM dan lain lain.

 

Ia juga menghilangkan bau-bau yang tak enak untuk dihidu.

 

 

Ia mempunyai sensor sensor terbina di dalam dan sensor sensor itu mampu mengesan kualiti udara dalam kabin kenderaan kita.


Macam mana nak tahu kualiti udara kita bersih ke atau tidak? 

 

Pada tombol kawalan, ia ada AQI, Air Quality Indication yang menunjukan tahap kualiti udara. 

 

Untuk info lebih tepat, kita gunakan mobile apps dia, BlueAir dan ia akan memberitahu kualiti udara kabin kenderaan anda dalam masa sebenar (real time).

 

Bila indikator itu bertukar merah, ia bermakna anda sudah perlu menukar penapis udara anda (6 ke 12 bulan, bergantung pada cara ia digunakan).

 

headrest


Blueair Cabin Air P2i ni boleh dipasang di belakang headrest tempat duduk hadapan atau di atas parcel shelf tempat duduk belakang.


Untuk anda pembaca Careta, kami tawarkan harga promosi jika anda membeli dari platform https://auto2u.my atau di sini https://bit.ly/c6-auto2u-blueair-may22-promo

 

Harga biasa, RM1,588 tapi harga promosi, RM1,488.

 

Anda dapat penapis Blueair cabin percuma bernilai RM150.

 

Kos penghantaran percuma untuk semenanjung malaysia dan RM25 untuk sabah dan sarawak.

 

Kempen bermula sekarang sehingga 22 Jun sahaja ya! Tinggal beberapa hari sahaja lagi!

 

Ingat, pergi ke auto2u.my dan guna promo kod ini CRT100.

 

BlueAir, memang premium dan berkesan. 

 

Video penerangan di bawah ini:

 

Berita Berkenaan

Berita Domestik
Pelancaran produk baharu HELLA Retrofit LED itu dijalankan secara ekslusif bersama-sama auto2u.my,…
Informasi
  Jalan yang mudah adalah pergi ke tempat cuci kenderaan, tetapi adakah ia bersih? Lihat saja cara…
Tekno Careta
  Ini termasuklah cara-cara membersihkan kenderaan kita, dari syampu kenderaan sampailah segala…