Bentley merekodkan 1000 balang hasil tuaian madu lebah

oleh Danial Yasin Suhaimi|

Tahun ini merupakan tahun sepanduk untuk "Flying Bees" Bentley, dimana ia merekodkan hasil 1,000 balang madu daripada Pusat Kecemerlangan untuk pengeluaran madu syarikat itu.
NISSAN MREC Banner Campaign Mar

Bentley mengasaskan Pusat Kecemerlangan sebagai sebahagian daripada inisiatif kelestarian #GOTOZERO untuk mempromosikan biodiversiti di sekitar kawasan kampusnya.

Pada 2019, "Flying Bees" bermula sebagai 120,000 koloni lebah madu asli dan telah berkembang menjadi lebih 600,000 tersebar di sepuluh sarang lebah yang aktif.

 

madu

 

Bagi mewujudkan sarang lebah, Bentley telah bekerjasama dengan "Buckley Bees" yang bertanggungjawab untuk mengekalkan kesihatan koloni dan menghasilkan madu.

Proses pengekstrakan madu tersebut dikendalikan dengan perhatian terhadap perincian dan kecemerlangan sama seperti yang diharapkan daripada jenama Bentley.

 

madu

 

Madu itu kemudiannya dibungkus dengan teliti dalam balang yang elegan dan diberikan sebagai hadiah unik kepada pelawat VIP dan tetamu di ibu pejabat Bentley, Crewe.

Ahli lembaga Bentley, Peter Bosch berkata, "Bukan sahaja kerja keras yang luar biasa ini menyumbang kepada kepelbagaian biologi tempatan kami, malahan ia juga merupakan pengeluaran beberapa madu berkualiti terbaik di dunia, mengambil inspirasi daripada rakan sejawatan di Pusat Kecemerlangan kami".

 

madu

 

“Tahun depan, kami meraikan lima tahun neutraliti karbon untuk tapak kami di Crewe, dan biodiversiti memainkan peranan dalam kejayaan ini. Semasa kami meraikannya, kami tidak berpuas hati dengan kejayaan kami dan sentiasa berusaha untuk inisiatif baharu bagi meningkatkan kesan alam sekitar kami dengan lebih jauh lagi, "

"bagi memastikan tapak dan operasi perniagaan mencerminkan cita-cita kami untuk menjadi peneraju dalam mobiliti mewah yang mampan”.

 

Sumber: Bentley

Berita Berkenaan

Berita Global
  Penamatan itu dibuat bagi mempercepatkan rancangan Bentley untuk kesemua model menggunakan…
Berita Global
Hanya 18 unit sahaja yang akan diproduksikan, dan setiap satu dilengkapi dengan enjin W12 6.0 liter…
Berita Global
Ini bermakna, syarikat-syarikat ini bukan sekadar membuat dan memasang kenderaan, malah turut…