AkzoNobel kini penyedia produk cat rasmi kereta BMW, MINI

oleh Mohamad Hanif|
Kumpulan BMW telah memilih AkzoNobel sebagai syarikat yang dipercayai untuk membekalkan produk cat semula (refinish) dan perkhidmatan yang berkaitan bermula 1 Februari 2020.

Merangkumi sehingga 44 lokasi, perjanjian tersebut menandakan bahawa jenama cat premium seperti Sikkens dan Lesonal kini diperakui sah digunakan di pusat badan dan cat, pusat servis, pengimport serta cawangan pengedar BMW dan MINI.

Sebagai sebuah syarikat global, AkzoNobel memiliki kepakaran yang tersendiri di dalam bidang cat seperti Mixit™ - aplikasi berasaskan awan yang menawarkan akses kepada lebih daripada 2 juta formula pewarnaan, serta Automatchic™ - spektrofotometer pegang tangan yang mampu mengecat dengan lebih pantas dan lebih jitu tanpa menghasilkan bahan buangan yang banyak. 

AkzoNobel juga mempunyai solusi aliran kerja digital Carbeat™ yang mampu meningkatkan keberkesanan pengurusan produksi di samping mengurangkan kitaran masa. 

Menurut perjanjian terbaharu itu, AkzoNobel kini digunakan di lokasi-lokasi di seluruh dunia termasuklah Australia, Denmark, Finland, Singapura, Sweden, Thailand, Singapura, UAE, Ukraine dan juga Malaysia. 

 

Add new comment

Berita Berkenaan

Model Terbaharu
Model elektrik sepenuhnya dari jenama British, Mini Cooper SE EV digambarkan sebagai sebuah 'kereta…
Berita Domestik
Sebagai salah sebuah pengeluar yang menawarkan kenderaan jenama premium di Malaysia, BMW Malaysia…
Berita Global
Syarikat usahasama bernama Spotlight Automotive Ltd dengan 50 peratus saham yang dipegang oleh…