Berita Global

Mercedes-Benz celup dari China

on

Tak ada yang mustahil di China! Seperti biasa, China memang hebat dengan tabiat meniru produk antarabangsa tanpa segan silu.

Sekali pandang, kereta ini memang kelihatan seperti sebuah Mercedes-Benz EQ-C, tetapi inilah dia produk keluaran Dezhou Luxing Vehicle Company di Dezhou, Shandong, China, Luxing iStar.

istar 3

Apabila diteliti pada bahagian luaran, ia kelihatan seakan-akan Mercedes-Benz yang pelik. Lihat pada bahagian bintang tiga bucu yang terbalik, lampu hadapan yang seakan-akan C-class serta bahagian gril dan bampar kereta. Nampak sama bukan? Perhatikan juga bahagian belakang, ia dipasang lampu dengan tambahan bahagian berwarna merah lutsinar yang menggabungkan kedua lampu tersebut kelihatan seperti klon mini GLC.

istar 2

Luxing iStar dipacu oleh kuasa elektrik 72v dengan pecutan maksimum 45km/j dan mampu bergerak bagi jarak 150km.

Untuk bahagian interior pula sekali lagi, hampir menyerupai Mercedes-Benz A-class. Permukaan papan pemuka dan corong pendingin hawa hampir sama. Roda stereng tidak mempunyai sebarang butang, diberi skrin sesentuh 10-inci di bahagian bawah dan terdapat butang pada konsol tengah. Walaubagaimanapaun, kereta ini telah didatangkan dengan slot SD dan USB yang boleh memainkan video MP3 dan MP4 serta kamera undur belakang.

istar 4

Berapa harga yang sanggup anda bayar untuk Luxing iStar ciplak Mercedes-Benz ini? Untuk makluman, kereta ini ditawarkan dengan harga 22,000 yuan (RM 14,135). Bagi kami, harga yang ditawarkan sangat murah.

Sumber:www.carnewschina.com

 

Recommended for you

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *